6. Semaforizacija

U finalnom kvizu o poznavanju saobraćajnih propisa, koji je održan 28.11.2016. godine u okviru projekta „Semaforizacija 6“, učestvovali su učenici četiri srednje škole, Srednje ekonomske „Svetozar Miletić”, Gimnazije „Laza Kostić”, Srednje mašinske škole i Tehničke škole „Mileva Marić – Ajnštajn”, koja je bila domaćin takmičenja. Najviše znanja pokazali su učenici Gimnazije „Laza Kostić”, koji su osvojili prvo mesto, pehare i medalje, kao i nagrade koje je obezbedio JKP „Parking servis“.

Projekat „Semaforizacija“ se šestu godinu za redom organizuje uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade grada Novog Sada. Projekat je do sada obuhvatio više od 2.000 maturanata, koji su prema istraživanjima, kao mladi vozači, jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju. Kroz programe edukacije i kvizova koje je realizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, mladi su imali priliku da se informišu o značaju poštovanja saobraćajnih propisa, prilikom učešća u saobraćaju.

Projekat je realizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Novog Sada, Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Novi Sad i JKP „Parking servis“.