Saobraćajna edukacija za srednjoškolce u Zrenjaninu

U maju 2014. godine uz podršku Grada Zrenjanina i njihovog Saveta za bezbednost saobraćaja, učenici  četvrtih razreda svih srednjih škola u Zrenjaninu imali su prilike da prisustvuju predavanjima na temu bezbednosti saobraćaja, sa akcentom na problem vožnje pod dejstvom alkohola.

Članovi Centra za promociju bezbednosti saobraćaja su im kroz interaktivne predavanja predočili koliko je važno poštovati saobraćajna propise i ukazali koje su to greške koje najčeće prave mladi vozači.

“Veoma mi se dopao ovakav način edukacije jer je ostavio jak utisak i na mene i moje drugare. Posebno mi se svidela  simulacija alkoholisanog stanja, doneli su nam naočare koje simuliraju različite stepene alkoholisanja i tada smo videli da je vreme reagovanja mnogo duže i pokazano nam je koliko sporo reagujemo pod dejstvom alkohola što može da bude opasno po život! “ –  utisci su maturanta Ekonomske škole Duška Krajevića koji poseduje vozačku dozvolu godinu dana, a koji je dodao da puno njegovih vršnjaka konzumira alkohol dok vozi i da bi ovakvih akcija trebalo biti više.