Učenici Srednje ekonomske škole “Svetozar Miletić” najbolјi na “Semaforizaciji 4”

Prvo mesto na finalnom kvizu o poznavanju saobraćajnih propisa, koji je realizovan u okviru projekta „Semaforizacija 4“ osvojili su učenici Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić”. Više…

Pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade i Gradske uprave za sport i omladinu, u finalnom kvizu učestvovalи su učenici tri srednje škole, Srednje ekonomske „Svetozar Miletić”, Gimnazije „Isidora Sekulić”, i Tehničke škole „Mileva Marić – Ajnštajn”, koja je bila domaćin takmičenja. Najviše znanja pokazali su učenici SEŠ „Svetozar Miletić”, koji su osvojili prvo mesto, a pehare i medalje uručio im je član Gradskog veća Novog Sada Vladimir Stojković.

– U prethodne četiri godine, kroz programe edukacije koje su organizovane uz podršku Grada Novog Sada, prošlo je više od 4.000 maturanata i učenika trećih razreda srednjih škola u Novom Sadu, rekla je predsednica Centra za promocjiju bezbednosti saobraćaja Marijana Jovanović i dodala da su mladi vozači jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju, a njihova edukacija posebno u tom uzrasnom dobu je od izuzetne važnosti.

Ove godine, projekat je realizovan u sedam srednjih škola u Novom Sadu: Srednjoj ekonomskoj školi „Svetozar Miletić”, Gimnaziji „Laza Kostić”, Srednjoj medicinskoj školi „7. april”, Privatnoj srednjoj školi „Sveti Nikola”, Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn”, E gimanziji i Gimnaziji „Isidora Sekulić”.

Realizaciju projekta „Semaforizacija 4”, podržali su Agencija za bezbednost saboraćaja Republike Srbije, JKP „Parking servis“, Odeljenje saobraćajne policije PU Novi Sad, Naftna industrija Srbije i Nacionalna vozačka akademija NAVAK.